Macam mana saya boleh hilang 12kg?

Syafiq hilang 12kg

Sebelum ini badan saya memang agak besar, 97kg. Saya tak pernah terfikir pun akan hilang 12kg daripada badan saya.

Badan saya bukanlah jenis yang mudah nak turun. Nak kata makan banyak sangat tak juga. Makan macam biasa tapi badan naik juga.

Memang ada hasrat nak slim sebelum ni tapi tak tahu nak buat macam mana. Adalah try diet tapi hakikatnya saya memang tak makan banyak sangat. Bersenam pun buat tapi macam takde kesan sangat.

Sebab tulah saya tak fikir pasal sangat pasal nak slim-melim ni.

6 bulan lepas saya amalkan Black G. Saya nak amalkan untuk jaga kesihatan sahaja, tak terfikir pun pasal nak kurus.

Black G merupakan produk yang diperbuat daripada kunyit hitam.

Secara tradisionalnya kunyit hitam ini memang telah digunakan untuk merawat pelbagai jenis penyakit dan untuk kesihatan umum.

Tak sangka sekian lama saya amalkan Black G ini, bukan setakat badan rasa lebih sihat, kurang keletihan dan bertenaga, tapi ia juga memberikan kesan positif atas berat badan saya.

Makan seperti biasa je, tapi tak sangka slow-slow dalam 6 bulan saya dah susut 12kg.

Pabila dikaji secara mendalam rupanya kunyit hitam ni memang ada fungsi anti-obesiti.

Ada 4 fungsi Black yang membantu kita mengawal berat badan.

1. Meningkatkan metabolisme

Metablisme yang normal sangat perlu untuk menukar gula kepada tenaga. Kalau metabolisme lemah, gula yang tak ditukar kepada tenaga akan menjadi lemak. Inilah akhirnya menyebabkan kita gemuk.

Metabolisme ini juga membantu menukarkan lemak-lemak degil dalam badan menjadi tenaga semula melalui proses ketosis.

2. Perpeluhan

Black G juga membantu pengeluaran peluh secara normal. Badan yang kurang berpeluh menyebabkan toksin bergumpul dalam badan dan menggalakkan lagi pembentukan lemak.

Pabila peluh keluar, toksin pun dibuang daripada badan dan proses pembakaran lemak akan jadi lebih mudah.

3. Pembuangan

Pembuangan air besar yang lancar juga menyumbang kepada mudahnya kita nak slim. Black G amat berkesan untuk tujuan ini. Pembuangan lebih lancar dan tak seperti kebanyak produk fiber yang akan menyebakan ketidakselesaan semasa membuang air besar.

4. Kurang lapar

Oleh sebab Black G membekalkan tenaga, kita tidak mudah berasa lapar. Ini sangat-sangat membantu kita dalam mengawal tabiat pemakanan yang lebih sihat.

Black G Capsule, harga pasaran RM120

Saya hanya amalkan 1 biji sehari sebelum sarapan.

Black G merupakan produk keluaran Black G Sdn Bhd dan kajian dan pembangunan dijalankan dengan kerjasa MARDI.

Anda boleh baca lebih lanjut tentang produk Black G di sini.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Leave a Comment